Κάντε Στην Άκρη, Άνθρωποι! Τα αστέρια που δημιουργούνται από AI αναλαμβάνουν τον κόσμο K-Pop

Με την πρόοδο της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πλέον για ορισμένους ρόλους και διαδικασίες.

Στην προκειμένη περίπτωση είναι οι ομάδες K-Pop που αποτελούνται από μέλη που δημιουργούνται από AI. Δεν είναι συγκλονιστικό να πιστεύουμε ότι μια μέρα, άνθρωποι όπως η Lisa ή η Jennie από το BLACKPINK θα πρέπει να ανταγωνίζονται με καλλιτέχνες που δημιουργούνται από υπολογιστή και δεν θα αισθάνονται ποτέ κουρασμένοι;

Ο δημοσιογράφος του CNN με έδρα το Χονγκ Κονγκ, Jake Kwon, πήγε στο λογαριασμό του στο Twitter για να το παρουσιάσει.

Έγραψε, ” Οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης κάνουν τους εικονικούς αστέρες της K-pop πιο αξιόπιστους και ευκολότερους να γίνουν από ποτέ.”

Μιλώντας στους δημιουργούς των εικονικών ομάδων K-Pop, MAVE και IITERNITI, του είπαν ότι κανένα από τα μέλη των ομάδων δεν είναι “πραγματικό”. Ακόμα και τα τραγούδια τους δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη και στη συνέχεια τροποποιούνται από ανθρώπους.

“Αντ’ αυτού, τα πρόσωπά τους δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης με βάση τα πιο εμπορεύσιμα χαρακτηριστικά. Τα 11 μέλη του ιιτερνίτι παίζονται από μια ομάδα ανθρώπινων ηθοποιών που δανείζουν τα ταλέντα τους: τραγούδι, χορό, Σκέιτμπορντ, υποκριτική, των οποίων τα πρόσωπα είναι στη συνέχεια βαθιά ψεύτικα”.

“Τα τραγούδια τους δημιουργούνται πρώτα από την τεχνητή νοημοσύνη και στη συνέχεια επεξεργάζονται από ανθρώπους”, εξήγησε.

Αν και, σε αντίθεση με το IITERNITI, τα 4 μέλη του MAVE δημιουργήθηκαν από το μηδέν χρησιμοποιώντας CGI.

Η προσβασιμότητα αυτής της τεχνολογίας διευκόλυνε τις εταιρείες να απομακρύνουν αντίγραφα πραγματικών αστεριών με χαμηλό κόστος.
“Και ενώ αυτά τα εικονικά αστέρια είναι περίπου μισά ανθρώπινα και μισά AI αυτή τη στιγμή, οι εταιρείες πιέζουν να τα κάνουν όλο και περισσότερο AI που παράγεται. Το επόμενο βήμα είναι να ζωντανέψουμε το σώμα, μου είπαν οι εταιρείες”, πρόσθεσε.

Σύντομα, οι άνθρωποι θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με το αγαπημένο τους εικονικό αστέρι K-Pop μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

“Ποιο είναι το τελικό παιχνίδι; Ο Kang, ο οποίος είναι ο διευθυντής τεχνολογίας που είναι υπεύθυνος για το mave, δήλωσε ότι είναι να δώσει σε κάθε ανεμιστήρα ένα εικονικό BFF που μπορεί να προσεγγιστεί όπως το Siri της Apple. Διαθέσιμο 24 ώρες, και θυμάται κάθε συνομιλία που μοιραστήκατε, όλα στην τσέπη σας,”

“Αναφερόμενος στην ταινία του 2013 “Her”, ο Kang είπε ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να μοιραστούν τα βαθύτερα συναισθήματά τους με αυτά τα γοητευτικά και ελκυστικά αστέρια. Μπορεί ακόμη και να θεραπεύσει τη μοναξιά. Σε αντίθεση με τους ανθρώπινους ομολόγους τους, δεν θα είναι ποτέ κουρασμένοι και για πάντα θετικοί. Μπορούν να είναι πιο ευπαρουσίαστοι από τους πραγματικούς ανθρώπους. Να είστε πάντα “ενεργοποιημένοι” για να σας δώσουμε μια θετική αλληλεπίδραση”, μοιράστηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *