“Τόσο φθηνό, θα έχει παρενέργειες;”- Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε ποια καλλυντικά προϊόντα είναι ασφαλή για χρήση

Έχετε πάει ποτέ σε διαδικτυακές πλατφόρμες αγορών και αναζητήσατε προϊόντα περιποίησης δέρματος ή καλλυντικά;

Εάν ναι, τότε ίσως έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν πολλά προϊόντα που προέρχονται από την Κίνα που πηγαίνουν για βρωμιά φθηνά. Αυτό θέτει το ερώτημα εάν είναι ασφαλές στη χρήση ή περιέχει οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει επιβλαβείς παρενέργειες.

Τώρα, αν ψάχνετε να αγοράσετε καλλυντικά προϊόντα από ηλεκτρονικά καταστήματα, αλλά είστε δύσπιστοι, αυτό που πρόκειται να σας πούμε μπορεί να σας βοηθήσει.

Για να ελέγξετε εάν τα προϊόντα είναι ασφαλή για χρήση, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημα 3Quest της Εθνικής φαρμακευτικής Ρυθμιστικής Υπηρεσίας (NPRA), για να ελέγξετε εάν το προϊόν που θέλετε να λάβετε δοκιμάστηκε και εγκρίθηκε από την κυβέρνηση.

Μπορείτε να ξεκινήσετε πηγαίνοντας σε αυτόν τον σύνδεσμο και αναζητώντας χρησιμοποιώντας το όνομα του προϊόντος.

Εάν το προϊόν δοκιμάστηκε και εγκρίθηκε από το NPRA, τότε θα εμφανιστεί στη λίστα έτσι και θα είναι γνωστά ως “κοινοποιημένα καλλυντικά”.

Εάν δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, τότε μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε δύο φορές ή τρεις φορές πριν αγοράσετε το καλλυντικό προϊόν. Σύμφωνα με τον ιστότοπο, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα αναζήτησης που εμφανίζεται ισχύει μόνο την ημερομηνία και την ώρα που πραγματοποιήθηκε η αναζήτηση.

“Το προϊόν / καλλυντικό υπό καθεστώς ρυθμιστικού ελέγχου NPRA υπόκειται σε αλλαγές σύμφωνα με τις κανονιστικές ενημερώσεις/ανάγκες.”

Καθώς το σύστημα QUEST3+ δημιουργήθηκε το 2017, Η αναζήτηση μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα δεν βρέθηκε ή δεν είναι διαθέσιμο / εμφανίζεται για προϊόντα που έχουν καταχωρηθεί πριν από το 2017.

Αυτό το σύστημα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για φαρμακευτικά προϊόντα όπως φάρμακα και συμπληρώματα υγείας.

Ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι σε θέση να σας βοηθήσει και αν το έκανε, θα πρέπει να το στείλετε στους αγαπημένους σας, ώστε να γνωρίζουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *